40 DERECEDE EKMEK KAVGASI
İzmir'in Ödemiş ilçesinde salatalık üreticileri, 40 derece sıcağa rağmen tarlada çalışarak kavurucu sıcakta ürünlerinin hasadını yapıyor.
Yayınlanma :
07.07.2021 10:38
Güncelleme :
07.07.2021 10:38


İzmir ve bölgesinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor. Ödemiş ilçesindeki salatalık üreticileri de aşırı sıcağa rağmen her gün tarlaların yolunu tutuyor. Ürünlerin hasadını yapan üreticiler, iki vardiya halinde çalışarak özenle yetiştirdikleri ürünlerini topluyor. Ödemiş'te salatalığın bölgede en çok üretimi yapılan ürünlerden biri olduğunu ifade eden üreticiler, hava şartları ne olursa olsun ürünleri toplamak zorunda olduklarını söylediler.
Ödemişli salatalık üretici Nursel Yılmaz, “Eğer hava çok aşırı sıcak olursa işe sabah çok erken saatlerde başlarız. Sabah 05.00’te işe başlar, 12.00-13.00 gibi bırakırız. Öğleden sonra işe başlayanlar da akşam 20.00 gibi tarladan çıkarlar" dedi.
Son günlerde hava sıcaklıklarının 40 derece civarında seyrettiğini belirten Yılmaz, “Bizim işimiz bu. Hava şartları nasıl olursa olsun o tarlalara girip ürünü hasat etmek zorundayız. Güneşin karşısında da sıkı giyinmek ve güneş ışınlarından korunmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: