Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, sosyal medya hesabından, 6 Mart'ta Ukrayna ve güvenlik gündemiyle Brüksel'de olağanüstü zirve düzenleneceğini açıkladı. Costa, Ukrayna ve Avrupa'nın güvenliği için "belirleyici günlerden geçildiğini belirterek, “Avrupalı liderlerle yaptığım istişarelerde Avrupa savunmasını güçlendirmek, kıtamızda barışa ve Ukrayna'nın uzun vadeli güvenliğine kararlı şekilde katkıda bulunmak suretiyle bu zorlukların AB düzeyinde üstesinden gelinmesine yönelik ortak bir kararlılık duydum. 6 Mart'ta kararlar almaya hazır olmak üzere AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve tüm üye ülkelerle çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
AB liderleri, Ukrayna için 6 Mart'ta olağanüstü zirvede bir araya gelecek
AB liderleri, Ukrayna ve güvenlik konularını görüşmek üzere 6 Mart'ta düzenlenecek olağanüstü zirve için Brüksel'de toplanacak.
Yayınlanma :
24.02.2025 10:49
Güncelleme :
24.02.2025 10:49
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: