Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesin diplomasını yaparak protesto etti.
Başkan Ömer Eşki, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Benim üç ayrı üniversiteden diplomam var. Biri Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği, diğeri Yaşar Üniversitesi Enerji Hukuku, bir diğeri Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler. Ekrem Başkanımın mademki diplomasını elden aldılar, artık bu ülkede bütün diplomaların yanma vakti gelmiştir. Bu ülkede artık mühendis olmanın, doktor olmanın, öğretmen olmanın hiçbir anlamı yok. Ya insan olacağız, direneceğiz ya da bu zulmün esiri olacağız."
"Korkmuyorum, Korkmayacağım!"
Yaşanan gelişmeler karşısında yakın çevresinin kendisini uyardığını belirten Başkan Eşki, geri adım atmayacağını şu sözlerle dile getirdi:
"Dün akşamdan beri çok yakın arkadaşlarım ‘aman dikkatli ol, seni de alırlar’ diyor. Benim hayatta hiçbir zaman, hele siyasette B planım olmadı. Benim genel başkanım Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayım Ekrem İmamoğlu. Hiçbir zaman faşistlerden korkmadım, hiçbir zaman korkmayacağım. Ekrem Başkan bir fani, hepimiz bu dünyaya doğup büyümeye ve ardından ölmeye geliyoruz. Ekrem Başkan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhuriyet Halk Partisi için hapis yatar, gerekirse hayatını verir. Aynısını ben de yaparım!"
"Benim Korkum Ülkenin Geriye Gitmesi"
Ülkenin içinde bulunduğu durumdan duyduğu endişeyi dile getiren Eşki, en büyük korkusunun Türkiye'nin geleceği olduğunu belirtti:
"Benim korkum bu ülkenin her gün daha da geriye gitmesi. Benim korkum bu ülkenin dünyaya rezil olması. Çocuklarımızın geleceğinin kararması, ülkemizin gelişiminin önüne geçilmesi. Memleketin çocukları üniversitelerde kapıya çıkıyor, memleketin polisiyle memleketin çocuğunu dövdürmeye çalışıyorlar. Bu memlekete huzurun gelmesinin tek bir yolu var: Ülkenin tepesine çöreklenmiş o çetenin bu baştan gönderilmesi."
Yorumlar
Kalan Karakter: