İzmir Kent Haber- Mehmet Özdoğru
Sal mücadele yerine biyolojik mücadeleyi önceliklendiren Ege İhracatçı Birlikleri, geçtiğimiz haftalarda İzmirli ve Muğlalı üreticilere 10 bin adet Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı dağıtımı gerçekleştirmişti. 2023 yılında 769 bin tonluk Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesinin ihracatla katma değere dönüşmesi için çaba gösteren Ege İhracatçı Birlikleri, bu sefer Aydınlı narenciye üreticilerine 5 bin adet Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı dağıttı.
Biyolojik mücadelede önemli adımlar arasında bulunan Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı dağıtım törenine, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er’in katıldı.
"Bekleme süresi sinek oranını artırıyor"
Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gürsel Doğan, "Akdeniz meyve sineği mücadelesi yapılmadığı müddetçe, ürünlerimizde rekolte anlamında çok zor şartlar ortaya çıkmaktadır. 2022 yılında 7455 ton üretim gerçekleştirdik ancak en çok mandalina da zarar yaptık. Mücadelemizde, takip ettiğimiz sinek sayılarıyla çiftçilerimizi uyarıyoruz. Kimyasal ve biyolojik etkenler desteğiyle mücadele ediyoruz. Bin 260 adet tuzak 28 çiftçimize dağıtılacak. Akdeniz meyve sineği sayısı, özellikle yazlıkçılarımızın bahçede kalan meyvelerinin bekleme durumu nedeniyle de artmaktadır. Bu zararlılarla mücadelede hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle törenimize katılan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Ege Kuru Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Verimli ovalara sahip ülkemizin Davutlar Mahallesi'nde bizler, hem üreticilerimizle hem ihracatçılarımızla bir araya geliyoruz. Temel şartımız, biyolojik tedavi yöntemi ile kalıntısız üretimdir. Ege Bölgesi'nin birçok yerinde bu mücadeleye çok ağırlık veriyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: