Bu eğitim bambaşka
Bergama’da tarihi değerler ve kültürel miras okul okul gezilerek anlatılıyor. Başkan Koştu; “Projeye başlarken hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmaktı. Adım adım bu hedefimize ilerliyoruz” dedi.
Yayınlanma :
23.03.2023 12:30
Güncelleme :
23.03.2023 12:30


BAŞKAN KOŞTU; “GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK PROJEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları 2. Etap sunumlarında 3 bin 494 öğrenciye ulaşıldığını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu,”UNESCO Bergama Alan Başkanlığı’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürüttüğü projemizde UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın tarihi, kültürel zenginlikleri üzerine farkındalık oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl başladığımız projenin ilk etabında dış mahallelerden başlanarak tüm ilkokullarda 4 bin 341 öğrencimize ulaştık. İlçe merkezindeki Ortaokullarda devam eden 2. etap çalışmamızda 3 bin 494 öğrencimize daha ulaştık. Şimdiye kadar proje kapsamında ulaşılan öğrenci sayısı 7 bin 835 oldu. 15 bin olan hedefimize ulaşana kadar çalışmamıza devam edeceğiz” dedi.
PROJE KAPSAMINDA ÖNCE SINIFLARDA ÖĞRENCİLERE ANLATIM YAPILIYOR, SONRA TARİHİ VE ÖREN YERLERİ GEZİLİYOR, BİLGİLER PEKİŞTİRİLİYOR
Kültürel Miras Farkındalık Projesi kapsamında okullarda UNESCO Bergama Alan Başkanlığı’nın konusunda uzman çalışanları tarafından dersler verildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Okullarda gerçekleştirilen sunumlarda; Kültürel Miras, Koruma, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunmanın önemi ve İlkler şehri Bergama’nın üstün evrensel değerleri tek tek çocuklarımıza anlatıldı. Ardın düzenlediğimiz alan gezileri ile sınıflarda anlatılan Dünya Miras Alanımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini çocuklarımıza yerinde anlattık. Bu süreci ortaokul öğrencilerimiz içinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl İlkokulları tamamladık. Bu yıl Ortaokulları tamamlayıp, seneye de liselerimizde aynı dersleri ve alan gezilerini gerçekleştireceğiz. Tüm öğrencilerimize ulaşana kadar projemize devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: