CHP’li Beko, atık kağıt işçileri için Meclis Araştırması istedi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, atık kağıt işçilerinin içinde bulundukları ekonomik, sosyal ve toplumsal koşulların araştırılması ve yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulabilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Yayınlanma :
04.07.2022 10:45
Güncelleme :
04.07.2022 10:45


"Öncelikli talepleri sosyal güvenlik"
Sokak toplayıcılarının en büyük sorunun sosyal güvencesizlik olduğunu vurgulayan Beko, “Ayrıca; her türlü atığın atıldığı çöp kutularının sokak toplayıcıları açısından doğurduğu sağlık riskleri de ortadadır. Atık toplama işinde, tıbbi atıklardan bulaşabilecek hepatit tehlikesi, solunum sistemi hastalıkları (kronik bronşit, astım, verem) uzun çalışma saatlerine bağlı olarak fiziksel tükenmişlik, genel iskelet yapısının bozulması ve psikolojik rahatsızlıklar gibi birçok sorunla karşılaşıldığına dair kamuoyuna yansımış yaygın şikayetler söz konusudur. Bu faaliyetlerde yer alan kişilerde solunum sistemi bozuklukları, tifo ve kolera gibi hastalıklar tespit edilmektedir. Bu nedenle de, sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanması için atılacak her bir adımın önemi büyüktür. Atık kağıt işçileri; aslında bir tür kamusal görevi mahiyetindeki mesleklerinin yasada tanımlanmasını, statülerinin olmasını ve sosyal güvence altında çalışmayı talep etmektedirler” dedi.
"Polis baskınlarıyla engellemek çözüm değil"
Polis baskınlarının sorunun çözümü olmadığını kaydeden CHP Milletvekili Beko, “Yapılması gereken; son günlerde oldukça sık biçimde kamuoyuna yansıdığı biçimiyle, bu kişilerin kaldıkları yerleri ve depoları polis marifetiyle basmak ve çalışamaz duruma getirmek değildir. Onların güvenceli ve sosyal devlet ilkelerine uygun biçimde çalışmalarını sağlayacak düzenlemelerin acilen hazırlanması gereklidir. Temel önceliklerden bir diğeri, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir dizi destek programının hayata geçirilmesi için hazırlıkları başlatmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: