ÇİĞLİ'DE YAPI STOĞU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Çiğli Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), depremle mücadele planı doğrultusunda ilçe genelinde yapı stoku envanteri çalışmaları için sahaya iniyor.
Yayınlanma :
13.08.2021 13:47
Güncelleme :
13.08.2021 13:47


Başkan Gümrükçü: “Dirençli bir Çiğli oluşturacağız”
Saha çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Dirençli kent oluşturma vizyonumuz çerçevesinde 30 Ekim depreminin ardından Çiğli halkının depreme karşı güvenilir konutlarda yaşaması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu amaçla, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin desteği sayesinde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımı ile Yapı Stoku Envanteri için saha çalışmasına başlamış bulunuyoruz" dedi.
"Deprem değil ihmal öldürür"
Gümrükçü, "Bu çalışma ile Çiğli sınırlarında hali hazırda kullanılmakta olan yapıların teknik bilgilerinin ve fiziki durumlarının değerlendirilmesi ile yapı güvenliği açısından ne durumda olduklarının ortaya çıkarılması ile ileride yaşanması olası bir deprem için yapı stokunun tespiti gerçekleştirilecektir. Bu çok kıymetli bir çalışma olacak. Çiğli’de 30 binden fazla yapı var. Bunları teker teker inceleyeceğiz. İlçemizin binalarının durumu bu çalışma ile ortaya çıkacak. Hangi bölgede ne kadar bina sorunlu bunun verisini toplamış olacağız. Belediye olarak sorunlu bölgelerde önlemlerimizi bu verilere göre alacağız. Deprem değil ihmal öldürür. Biz belediye olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Tüm vatandaşlarımızın canını ve malını korumakla görevliyiz."
"İKÇÜ’nün varlığı bizim için şans"
Çiğli’nin geleceğini güvence altına almak adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşayacağı bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sınırlarımızda Katip Çelebi Üniversitesi’nin olması bizim için büyük şans. Hep dediğim gibi yolumuzu bilim aydınlatmalı. Bilim insanlarının bu çalışmadaki desteği bizi daha güçlü kılacak. Çalışmalara katılarak bizlere destek olan tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: