DEÜ'de besteler İzmir'in 100. yılı için yarıştı
Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Yayınlanma :
27.12.2022 10:02
Güncelleme :
27.12.2022 10:02


İZMİR’İN TARİHİ KİMLİĞİNİ VURGULAYACAK
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’in tarihi kimliğinin vurgulanması ve sanat hayatının zenginleştirilmesi adına anlamlı bir programa daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Rektör Hotar, “Sanatın ve sanatçının dostu Araştırma Üniversitemiz, akademik faaliyetlerin yanı sıra bizi biz yapan değerleri sonsuza kadar yaşatacak eserleri meydana getiren sanatçıları desteklemekte ve onları teşvik etmektedir. İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kapsamında düzenlediğimiz bu yarışma, bağımsızlık mücadelemizi ve birlikte yaşama arzumuzu simgeleştirmeyi arzulamaktadır” dedi.
“ÜLKEMİZİN MÜZİK REPERTUARINA ÖNEMLİ KATKI”
Yarışmanın Türkiye’nin müzik repertuarına önemli katkılar sağlayacağını belirten Rektör Hotar, “Ülkemizi ve kentimizi ilgilendiren konularda sorumluluk üstlenen Araştırma Üniversitemiz, aziz milletimizin değerlerini koruyup kollamaya ve el üstünde tutmaya özen göstermektedir. Milli değerlerimize sahip çıkacak nesilleri ve sanatçıları yetiştirmek ise kurumsal misyonumuz arasında yer almaktadır. Bunlardan dolayıdır ki Üniversitemiz, ülkemizin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ni kurmuş, çocuk ve gençlerimizde tarih bilincini artırmayı; bayrak ve vatan sevgilerini pekiştirmeyi hedeflemiştir. Bu yarışmamız da, milletimize olan bağlılığımızın bir sonucudur. Yarışmamıza katılan sanatçılarımıza; eserleri seslendiren Devlet Konservatuvarımız Senfoni Orkestrası ve Korusuna; büyük ailemizin fertlerine ve sanatseverlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.
ÜÇ ESER FİNALE KALDI
Yarışmaya katılan eserler arasından Güray Kapucu’nun “İzmir'in Kurtuluşu”, İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” ve Mustafa Polat’ın “Söz Yetmez 9 Eylül Marşı”, ön seçici kurul tarafından finale bırakıldı. Programda bu üç eser, DEÜ Devlet Konservatuvarı Korosu tarafından, Orkestra Şefi Mehmet Girgin ve Koro Şefi Hasan Can İşgüden yönetiminde seslendirildi. Ardından yarışma final jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı birinci sınıf öğrencisi İltan Bilge’nin “Kutlu Gün Marşı” isimli eseri, birinciliğe layık görüldü. Bilge, birincilik ödülü olan 10 bin Türk lirasını DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın elinden aldı. Yarışmaya katılan her eserin kıymetli olduğu vurgusu yapan Rektör Hotar, “Her eserde emek, sevgi ve cesaret bulunmaktadır. DEÜ olarak, bundan sonra da sanatı ve sanatçıyı destekleyecek; milletimizin kutlu tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yarışmada dereceye girerek ödül almaya hak kazanan eser sahiplerini ve değerli sanatçılarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: