Dokuz Eylül’de kayıt heyecanı başladı
Türkiye’nin yükseköğretimdeki küresel markası Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) kayıt heyecanı başladı. Aileleri ile kayıt işlemlerini sorunsuz şekilde tamamlayan gençlerin mutluluğunu paylaştıklarını dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emek ve özveri göstererek büyük ailemizin ferdi olma ayrılacağına sahip olan öğrencilerimizin heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Yeni mensuplarımızın dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
Yayınlanma :
23.08.2022 09:54
Güncelleme :
23.08.2022 09:54


Üniversitelerine yeni katılan mensuplar sebebiyle heyecanı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emek ve özveri göstererek büyük ailemizin ferdi olma ayrılacağına sahip olan öğrencilerimizin heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Yeni mensuplarımızın dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz, kariyerlerini zirveye taşımak adına ilk ve en doğru adımı attılar. Biz de Araştırma Üniversitesi olarak, onlara nitelikli öğrenim ve araştırma faaliyetlerine katılma imkanı sunacağız. Böylece hem mesleklerini öğrenecekler hem de akademik bilgi ve tecrübe edinecekler” dedi. Kayıt işlemlerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü kaydeden Rektör Hotar, “Kayıtların hızlı ve sorunsuz olmasını sağlamak için bütün mensuplarımız canla başla çalışıyorlar. Bu durum, öğrencilerimize verdiğimiz önemi de ortaya koyuyor. Biz, öğrencilerimizi ve ailelerini, barınma ve ulaşımdan sosyal imkânlara kadar birçok konuda bilgilendirmeye de dikkat ediyoruz. Sürecin sağlıklı ve kesintisiz tamamlanması için her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Ulusal ve uluslararası hedefleri olan DEÜ’nün yeni mensupları ile bilim yolunda Türkiye için çalışacağını ifade eden Rektör Hotar, “Bu yaklaşımımızın sonucu olarak; öğrencilerimizin üniversitemize gösterdiği ilgiden dolayı da son derece gurur duyuyoruz. Büyük Ailemize katılan öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, yetkin bireyler olarak geleceğe hazırlamayı kendimize en büyük görev olarak görüyoruz. Aramıza katılan öğrencilerimize bir kez daha ‘hoş geldiniz’ diyor; kariyer yolculuklarında başarılar diliyoruz” açıklamasında bulundu.
E-DEVLET’TEN İLK KAYIT 00.01’DE
Dokuz Eylül Üniversitesi’ne e-Devlet üzerinden yapılan kayıtlar da başladı. DEÜ’ye ilk kayıt, 21 Ağustos’u 22 Ağustos’a bağlayan gece 00.01’de gerçekleşti. İlk bir saat içerisinde 150’ye yakın öğrenci e-Devlet üzerinden DEÜ ailesine katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen kayıtlar, 24 Ağustos’ta, doğrudan başvurular ise 26 Ağustos günü mesai bitiminde sona erecek. Akademisyenler, idari personel ve gönüllü öğrenciler, kayıt süresi boyunca DEÜ’ye katılan gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirecek. DEÜ, YKS-2022 sonuçlarına göre öğrencilerin ilk tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı. Yüzde 99’u aşan doluluk oranıyla yeni öğrencilerini ağırlayan DEÜ’ye bu sene 11 bin 689 öğrenci yerleşti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: