EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE SU ZİRVESİ
Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Uluslararası Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu (FABA 2021)” gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
14.09.2021 10:42
Güncelleme :
14.09.2021 10:49


Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Dinçer, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Yerli, su ürünleri ve su bilimleri alanında çalışmalar yapan alanında uzman akademisyenler ve konuşmacılar katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, konuşmasında su kaynakları ve bu kaynakların korunmasında sürdürülebilirlik bilincinin sağlanmasının önemine değindi. Rektör Budak, “İnsanoğlu ilk çağlardan beri su ürünlerinden çok çeşitli amaçlarla yararlanmaktadır. Bu anlamda su kaynakları ve bu kaynakların oluşturduğu ekosistem, doğanın eşsiz zenginliğinin en önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır. Kuşkusuz bu zenginliğin devamlılığını sağlamak, bu zenginlikten en çok yararlanan insanlığın ortak görevidir. Bu noktada kilit unsurun sürdürülebilirlik bilinci olduğunu
biliyoruz. Özellikle günümüzde bu bilince dayalı bir bakış açısının yaygınlaştırılması ve kaynaklarımızın etkin kullanılması kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. Elbette bilim adamlarına bu konuda ciddi bir sorumluluk düşüyor. Alandaki çalışmaların sayısının artırılması ve akademik birikimin bir araya getirilmesi, sektörün geleceğine yönelik stratejilerin şekillenmesinde son derece önemlidir. Bu noktada bu sempozyumun önemini ve gerekliliğini daha iyi anlıyoruz. Su Ürünleri Fakültemizin öncülüğünde bu alana aktif olarak katkıda bulunan bir üniversite olarak bu tür etkinliklerin bir parçası olmaya
büyük önem veriyoruz. Geleceğe güçlü bir yol haritası sunacağına inandığım bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları kutluyorum” dedi.
“Su ürünleri alanında çalışan bilim insanları bir araya geldi” Türkiye’nin Su Ürünleri Mühendisliği alanında en uzun soluklu ve en saygın sempozyumlarından bir tanesini düzenlediklerini ifade eden EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “2003 yılından beri 2 yıllık periyodlarla sürdürdüğümüz sempozyumumuzun bu sene 14’üncüsünü
üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenledik. Ulusal olarak başlamış olan sempozyum serisini son yıllarda uluslararası platforma taşıdık. Bu sayede dünyanın dört bir yanından su ürünleri alanında çalışan meslektaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Ayrıca sempozyumumuz Ege Üniversitesi Rektörlüğü, EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) destekleriyle üniversitemizin son yıllarda yapmış olduğu yatırımlarla güçlü ve hızlı uzaktan erişim alt yapısı kullanılarak gerçekleştirilen FABA sempozyumlarının ilk
çevrimiçi sempozyumu olma özelliğini taşıyor” dedi. Sempozyumda alanında uzman konuşmacılar ve akademisyenler “Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sağlıklı Üretim”, “İleri İşleme Teknolojileri ve Su Ürünleri Kalitesine Etkisi”, “Balıkçılık Biyolojisi ve
Yönetimi”, “Su Kalitesi İzleme ve Yönetimi”, “Sucul Biyo-Çeşitlilik”, “Balık Hastalıkları ve Tedavisi” ile “Sıfır Atık Üretim ve Biyoyakıt” konularında sunumlar yaptılar. Üniversitelerden, Araştırma Enstitülerinden ve kamu kurum ve kuruluşlarından toplam yüzün üzerinde katılımcının yer aldığı sempozyumda 3 çağrılı tebliğ, 76 bilimsel çalışma katılımcılarla buluştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: