Ege Üniversitesi uluslararası arenada yükselişini sürdürüyor
Son açıklanan SCImago sıralamalarına göre Ege Üniversitesi, ulusal sıralamada 132 üniversite içinde altıncı sırada yer alan devlet üniversitesi oldu. Ortadoğu ülkelerindeki 494 üniversite içinde 45’inci olan üniversite, dünya sıralamalarında 8 bin 84 kurum içinde 639’uncu sırada yer aldı.
Yayınlanma :
22.07.2022 09:59
Güncelleme :
22.07.2022 09:59


İspanya merkezli bir araştırma kuruluşu olan SCImago Research Group’un geçtiğimiz nisan ayında açıkladığı “SCImago Dünya Sıralama Verileri”ne göre yaptığı analizinde Ege Üniversitesi, 2020 yılından bu yana ulusal bazda yükselişte olan ilk beş üniversiteden biri oldu. Üniversite, ulusal sıralamada devlet üniversiteleri içinde 2020 ve 2021 yıllarında sekizinci olurken 2022 yılında altıncı sıraya yükseldi.
Sıralamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin evrensel düzeyde bilim üreten tam akredite bir araştırma üniversitesi olduğuna dikkat çekti. Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Rektör Budak, “Ulusal sıralamada her geçen yıl yükseliş gösteren devlet üniversiteleri arasında dördüncü sırada yer alan üniversitemiz, diş hekimliği alanında ise üçüncü sıradaki yerini korumaya devam etti. 2021 yılında fizik ve astronomi alanında 41’inci sırada yer alan Ege Üniversitesi, 2022 yılında 18 basamak yükselerek 23’üncü sıraya yerleşti. Üniversitemiz, enerji alanında 38’inci ve mühendislik alanında 28’inci sıraya yükselirken ulusal sıralamada Diş Hekimliği, Tıp, Farmakoloji ve Ziraat alanlarında ilk 10 üniversite arasında yer aldı” diye konuştu.
“Dünya sıralamalarında 8 bin 84 kurum içinde 639’uncu sırada”
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Son açıklanan SCImago sıralamalarına göre Ege Üniversitesi, ulusal sıralamada 132 üniversite içinde altıncı sırada yer alan devlet üniversitesi oldu. Ortadoğu ülkelerindeki 494 üniversite içinde 45’inci olan Ege üniversitesi, dünya sıralamalarında 8 bin 84 kurum içinde 639’uncu sırada yer aldı. 791 kurumun değerlendirildiği Diş Hekimliği alanında, ulusal bazda üçüncü, OECD ülkeleri içinde 158’inci, dünya sıralamasında 200’üncü; 4 bin 680 kurumun değerlendirildiği Tıp alanında, ulusal bazda altıncı, OECD ülkeleri içinde 648’inci ve dünya sıralamasında 717’inci; 3 bin 826 kurumun değerlendirildiği Farmakoloji alanında ulusal bazda dokuzuncu, OECD ülkeleri içinde 554’üncü ve dünya sıralamasında 632’nci olurken 3 bin 999 kurumun değerlendirildiği Ziraat alanında ise ulusal bazda dokuzuncu sırada yer aldı. Uluslararası alanda görünürlüğümüzü her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: