Emrah apartmanı davasında bilir kişi raporu beklenecek
İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı’nın sorumlularının yargılandığı ve karar aşamasına gelen davada, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verildi.
Yayınlanma :
19.01.2023 15:50
Güncelleme :
19.01.2023 15:50


Davanın bugün İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına tutuksuz sanıklar T.A. ve H.U. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.
Mahkeme başkanı, önceki celse bilirkişiden istenen ek raporun hala mahkemeye ulaşmadığını ve bu konuda bilirkişinin bir tarih vermediğini söyledi. Duruşma savcısı, önceki celselerde mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarladığını söyledi.
“Etraftaki binalar sağlamken bizimki neden yıkıldı?”
Emrah Apartmanı’nın enkazından kendisinin sağ olarak kurtulduğunu ancak kızı Buse Demir’in sağ olarak kurtulamadığını söyleyen anne Şaziye Demir, “Deprem Allah’tan gelen bir afet ama binalar öldürür diye bir şey var. Bizim binamız neden yıkıldı onu öğrenmek istiyoruz. Sanıklar hala dışarıda ve cezalarını bulmadılar. Etraftaki binalar sağlamken bizimki neden yıkıldı?” dedi.
Buse Demir’in babası Osman Demir ise “Binamızın 2005’teki depremde hasar gördüğü söyleniyor. Bu bina, o zaman 11-12 yıllıktı. Beden bu kadar hasar gördü onu da sorgulamak lazım. Artık adaletin yerini bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
“Hiçbir çocuğun bu şekilde enkaz altında ölmesini istemiyorum”
Depremde 10 yaşındaki kızı Elif İnan’ın hayatını kaybettiğini söyleyen anne Bahriye İnan da “Hiçbir çocuğun bu şekilde enkaz altında ölmesini istemiyorum. Sanıklar cezalarını çeksin” dedi.
“Bina, rezonans sonucunda yıkılmıştır”
Binanın zemininde anormal yapılanmaların olduğunu iddia eden tutuksuz sanık T.A., “Zeminden dolayı üst yapıdaki bazı noktalar önem kazanmıştır. Binayla zemin arasında bir rezonans ilişkisi olmuştur. Bina, rezonans sonucunda yıkılmıştır. Bu nedenle yıkılan binalar darmadağın olurlar. Emrah Apartmanındaki parçalanmış görüntü rezonanstan ileri gelmektedir. Bunlar anlatması çok zor konulardır. Farklı yapılar, depremde farklı davranışlar gösterebilir. Bu bilimsel bir şeydir. Ben binayı yaptıktan sorma hatalı işlemler yapılmıştır. Benim bu binayla ilgili illiyet bağım kalmamıştır” diye konuştu.
Diğer tutuksuz sanık H.U. da sağlık problemleri nedeniyle ev hapsi kararının kaldırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, bilirkişiden gelecek ek raporun beklenmesine ve sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasının reddine karar vererek duruşmayı erteledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: