Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.
Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi
Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi için önce dana, kuzu ve tavuk eti kıyma haline getirilip karıştırılıyor ve elde edilen bu harca, fıstık, yumurta ve çeşitli baharatlar eklenerek yoğruluyor. Püf noktası ise bu karışımının bir süre dinlendirilmedir. Harç dinlendikten sonra elde açılan ince yufka ile yemek yapma aşması başlamış oluyor. Yufkanın içerisine eklenen harç, dürüm şeklinde sarılıp birer lokmaya denk gelecek şekilde kesilerek pişiriliyor. Günümüzde bu yemeği sadece dana kıyması ve hazır yufka ile de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.