Bugün

OSMANLI MUTFAĞININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ

Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 - 17:58

Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.

Fodula
Yemeğin en önemli özelliği, dana eti ve çavdar ekmeği ile yapılıyor olmasıdır. Çavdar ekmeği sadece üzeri kesilecek şekilde hazırlanır ve içi alınır. Daha sonra dana eti, sebzeler eşliğinde pişirilerek ekmeğin içerisine eklenir. En son tereyağı sürülen ekmek fırına sürülür ve 30-45 dakika sonra alınarak sıcak bir şekilde servis edilir.