Bugün

OSMANLI MUTFAĞININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ

Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 - 17:58

Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.

Mutancana 
Osmanlı mutfağının enfes yemekleri arasında yer alan Mutancana’nın malzemeleri arasında; kuzu eti, arpacık soğan, iç badem, kırımızı üzüm, bal, kayısı, mürdüm eriği ve kuru incir bulunuyor. Farklı bir damak tadına sahip olan bu yemeğin püf noktası ile et ve kuru meyvelerin ayrı ayrı pişirilip en son karıştırılmasıdır.