Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.
Mahmudiye
Kuru meyvelerin sıklıkla kullanıldığı Osmanlı mutfağında en çok sevilen bir diğer yemek ise Mahmudiye oluyor. Malzemeleri arasında; köy pilici, soğan, kuru kayısı, kuru üzüm, bal, zeytinyağı, tarçın ve badem bulunan bu yemek de farklı damak tatlarını seven kişilere hitap ediyor. Yemeğin püf noktası ise tavuğu önceden limon suyu ile tatlandırmaktır.