Bugün

OSMANLI MUTFAĞININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ

Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 - 17:58

Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.

Kavun Dolması
Kavun Dolması, ismi duyulduğunda dahi oldukça dikkat çeken bir yemek oluyor. Osmanlı mutfağının sevilen yemeklerinden olan Kavun Dolması, enfes lezzeti ile hem kendi döneminde hem de günümüzde damak tadını büyülemeyi başarıyor. İçerisinde kullanılan malzemeler arasında; kavun, kuzu eti, pirinç, badem, baharat, kuş üzümü ve Antep fıstığı bulunuyor. Yemeğe başlarken ilk olarak kavunun üst kısmını şapka şeklinde keserek içindeki çekirdekleri almalısınız. Daha sonra kuzu etini yumuşacık olması için kısık ateşte pişirmeli ve en son diğer malzemeleri ekleyerek karışımı hazırlamalısınız. Son aşama olarak karışımı kavunun içine doldurarak fırına verebilirsiniz.