Gerek geçmişte gerekse de günümüzde hala yapılmaya devam edilen Osmanlı yemekleri, enfes lezzetleri ile damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Akdeniz ve Avrupa yemek kültürlerini içerisinde bulunduran Osmanlı mutfağı, geniş bir yemek yelpazesine sahip olup aynı zamanda dönemin saray şartlarını da yansıtıyor.
Beyrani
Osmanlı mutfağının en çok sevilen ve en çok yapılan yemeklerinden biri olan Beyrani, günümüzde Antep mutfağında da hala oldukça rağbet görüyor. Kuzu etinin baharatlar ile zenginleştirilerek çok kısık ateşte yumuşamasından sonra hazırlanan bu yemek, besin değeri oldukça yüksek bir lezzettir. Osmanlı mutfağındakine oldukça yakın bir şekilde pişirilen Beyrani yemeğini tatmak için Antep’i ziyaret edebilirsiniz.