Süt ve irmiğin birlikteliğinden doğan bu tek lokmalık tatlılar, bütçeyi yormadan ağızları tatlandırmanın en minnoş yollarından. Gelen misafirlere çayın, kahvenin yanında ikram etmek de cabası.
KAÇ KİŞİLİK: 8 adet / HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika / PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin:
- 1litresüt
- 1su bardağıun
- 1su bardağıtoz şeker
- 1paketvanilin
- 50gramtereyağı
Kaplaması İçin:
- 1,5su bardağıhindistan cevizi rendesi
- 1paketkrem şanti(1 su bardağı sütle çırpılmış)
- 1su bardağıfındık(rondoda çekilmiş)
Üzeri İçin:
- 1/2su bardağıantep fıstığı tozu(veya parçacıkları)
Saray Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir tencerede süt, un ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Fırın tepsisine rendelenmiş Hindistan cevizini yayın.
- Üzerine hazırladığınız muhalebiyi eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla düzeltip önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından 2 saat buzdolabında bekletin. Tepsiye döktüğünüz muhallebi buzdolabında soğurken, sütle toz krem şantiyi çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Yeterince soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın.
- Muhallebiyi 8 eşit parçaya bölün ve üzerine rondodan geçirdiğiniz fındığı serpiştirin.
- Spatula yardımıyla her parçayı rulo halinde sarın.
- Üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.