Reklam
Bugün

YEMEYE DOYAMAYACAĞINIZ EKONOMİK TATLI TARİFLERİ

Yayınlanma: 22 Kasım 2021 - 17:18

İçinde bolca Antep fıstığı, ceviz, fındık konulan baklavalar, künefeler ve tüm diğer şerbetli tatlılar, yine bolca kuru yemişten destek alınarak hazırlanan, içinden pekmezi, balı eksik edilmeyen sütlü tatlılar ve diğerleri... Hepsini çok seviyoruz ama her zaman da onları yiyecek halimiz, durumumuz yok sonuçta. O zaman şöyle bütçemizi çok yormayacak tarifleri de bilmeli, ağzımızı tatlandırmanın, misafirlerimizi mutlu etmenin ekonomik yollarını keşfetmeliyiz, ne dersiniz?

3- KEMALPAŞA TATLISI
 

Kemalpaşa tatlısı genel olarak marketlerde hazır olarak satılan halleri şerbetle buluşturularak hazırlansa da evde çok daha lezzetlisini ve yine ekonomik halini yapmak mümkün aslında.


KAÇ KİŞİLİK: 20 adet / HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dakika / PİŞİRME SÜRESİ: 40 dakika

 

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetyumurta
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 1çay bardağıyoğurt
  • 1su bardağıirmik
  • 1paketvanilya
  • 1paketkabartma tozu
  • 1su bardağıun

Şerbeti için:

  • 3su bardağısu
  • 3su bardağıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığılimon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
  2. Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
  3. Unu da azar azar ilave ederek karıştırın
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
  7. Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
  8. Şerbetini  çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.