Kemalpaşa tatlısı genel olarak marketlerde hazır olarak satılan halleri şerbetle buluşturularak hazırlansa da evde çok daha lezzetlisini ve yine ekonomik halini yapmak mümkün aslında.
KAÇ KİŞİLİK: 20 adet / HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dakika / PİŞİRME SÜRESİ: 40 dakika
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetyumurta
- 1çay bardağısıvı yağ
- 1çay bardağıyoğurt
- 1su bardağıirmik
- 1paketvanilya
- 1paketkabartma tozu
- 1su bardağıun
Şerbeti için:
- 3su bardağısu
- 3su bardağıtoz şeker
- 1tatlı kaşığılimon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
- Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
- Unu da azar azar ilave ederek karıştırın
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
- Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbetini çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.