Reklam
Bugün

YEMEYE DOYAMAYACAĞINIZ EKONOMİK TATLI TARİFLERİ

Yayınlanma: 22 Kasım 2021 - 17:18

İçinde bolca Antep fıstığı, ceviz, fındık konulan baklavalar, künefeler ve tüm diğer şerbetli tatlılar, yine bolca kuru yemişten destek alınarak hazırlanan, içinden pekmezi, balı eksik edilmeyen sütlü tatlılar ve diğerleri... Hepsini çok seviyoruz ama her zaman da onları yiyecek halimiz, durumumuz yok sonuçta. O zaman şöyle bütçemizi çok yormayacak tarifleri de bilmeli, ağzımızı tatlandırmanın, misafirlerimizi mutlu etmenin ekonomik yollarını keşfetmeliyiz, ne dersiniz?

2- İZMİR LOKMASI TARİFİ

İzmir lokmasıyla daha önce tanışmış olan herkes bilir, bu lokma bol bol yapılıp eşe dosta dağıtılınca çok daha lezzetlidir. Hem ekonomik oluşu hem de her damağa hitap etmesi sayesinde bizim de gönlümüzde ayrı bir yerde.
 

KAÇ KİŞİLİK: 6 kişilik / HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika

İzmir Lokması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4su bardağıun
  • 2su bardağıılık su
  • 1yemek kaşığıkuru maya
  • 1yemek kaşığıtoz şeker
  • 1çay kaşığıtuz

Şerbeti için:

  • 2,5su bardağıtoz şeker
  • 2su bardağısu
  • 5-6damlalimon suyu

Kızartmak için:

  • 2,5su bardağısıvı yağ

İzmir Lokması Tarifinin Pişirme Önerisi

Şekillerini özel sıkma makinelerini kullanarak da verebilirsiniz. Ortası delik biçimde yapmak istemezseniz tarifi yuvarlak, minik toplar olarak da yapmanız mümkün.

 

İzmir Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbeti için:

  1. Orta boy bir tencerenin içine su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra göz göz olana kadar kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyu ilave edin.
  3. Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Hamuru için:

  1. Maya, ılık su ve toz şekeri derin bir kabın içine alın ve şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  3. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamuru streç filmle kaplayın. Oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  4. Derin bir tavanın içerisine sıvı yağı alın, iyice kızdırın.
  5. Mayalanan hamurdan elinizle orta büyüklükte bir parça alın. Orta kısmına delik açıp hızlıca kızgın yağın içerisine atın. Hamurunuz cıvık olacağı için bu işlemi çok hızlı ve dikkatli yapmanız gerekecektir.
  6. Arkası önü kızardıktan sonra kevgir yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzdürün. Oda sıcaklığında ılımış şerbetin içine atın.
  7. Şerbeti çekince afiyetle tüketin.
 

İzmir Lokması Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine tarçın serperek tüketebilirsiniz.