Reklam
Bugün

YEMEYE DOYAMAYACAĞINIZ EKONOMİK TATLI TARİFLERİ

Yayınlanma: 22 Kasım 2021 - 17:18

İçinde bolca Antep fıstığı, ceviz, fındık konulan baklavalar, künefeler ve tüm diğer şerbetli tatlılar, yine bolca kuru yemişten destek alınarak hazırlanan, içinden pekmezi, balı eksik edilmeyen sütlü tatlılar ve diğerleri... Hepsini çok seviyoruz ama her zaman da onları yiyecek halimiz, durumumuz yok sonuçta. O zaman şöyle bütçemizi çok yormayacak tarifleri de bilmeli, ağzımızı tatlandırmanın, misafirlerimizi mutlu etmenin ekonomik yollarını keşfetmeliyiz, ne dersiniz?

7- PORTAKALLI İRMİK KEKİ TARİFİ

Portakallar tezgahlardan kalkmadan, hatta kaldıysa evinizde bir köşede duran portakallarla yapabileceğiniz ekonomik ve bir o kadar da lezzetli bir önerimiz daha var!
 

KAÇ KİŞİLİK: 6 kişilik / HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dakika / PİŞİRME SÜRESİ: 25 dakika

 

Portakallı İrmik Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3adetyumurta
  • 1su bardağıtoz şeker
  • 2adetportakalın suyu
  • 1tatlı kaşığıportakal kabuğu rendesi
  • 1çay bardağıyoğurt
  • 1,5çay bardağısıvı yağ
  • 3/4su bardağıirmik
  • 1,5su bardağıun
  • 1paketvanilya
  • 1paketkabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2su bardağısu
  • 2,5su bardağıtoz şeker
  • 1/2adetlimonun suyu

Üzeri için:

  • 1adetportakal

Portakallı İrmik Keki Tarifinin Püf Noktası

Daha yoğun portakal aromasından hoşlanıyorsanız portakal kabuklarını öncesinde şekerle ovarak tatlarını ve kokularını daha fazla ortaya çıkarabilirsiniz. Dilerseniz belirtilen miktarı 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesine kadar çıkarabilirsiniz. Portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin.

 

Portakallı İrmik Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbeti hazırlamak için:

  1. Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alın.
  2. Ocağın altını açın ve kısık ateşte şerbetinizi hazırlamaya başlayın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Şekeri eriyen ve kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyunu ilave edin.
  4. Birkaç dakika daha bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

Keki için:

  1. Bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine şekeri ilave edin. Çırpmaya başlayın.
  2. Ardından içine portakalın suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ilave edin. Güzelce karıştırın.
  3. İçine irmiği ve unu ilave ederek iyice karıştırın.
  4. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek karıştırdıktan sonra yağlanmış unlanmış baton kek kalıbına ya da dikdörtgen bir fırın kabına aktarın.
  5. 180 derecede pişirmek üzere fırınlayın. İçi iyice piştiğinde çıkarıp henüz sıcakken, ılık şerbetini verin ve üzerini yarım ay şeklinde dilimlenmiş portakallarla süsleyin.
  6. Şerbetini iyice çektikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
7 / 7