Sığınmacı konumundaki göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek için Mersin'deki organizatörlerle para karşılığı anlaşma yaptıklarını saptayan İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Organizatörlerin kentteki ve çevre illerden temin ettikleri göçmenleri deniz yoluyla motorlu yatlar, sürat tekneleri ve balıkçı tekneleriyle taşıdıkları öğrenildi. Sığınmacıları yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine göndermeye çalıştıkları belirlenen şüphelilerin, ayrıca düzensiz göçmenlerin kiraladıkları evlerde barınmalarını sağladığını da belirleyen ekipler, merkez Mezitli ilçesinde 1 adresi tespit etti. Adrese yapılan operasyonda, yurt dışına yasa dışı yollardan gönderilmek üzere barınmaları sağlanan 3'ü çocuk, 11 kaçak göçmen yakalandı. Aramada 1 can yeleği, 6 iç lastik, 2 şişirme pompasıyla içi konserve ve su dolu şekilde hazırlanmış çantalar bulundu. Organizatörler M.A. ve M.M. gözaltına alınıp işlemleri için emniyete götürüldü.
'Göçmen kaçakçılığı' yapan 2 organizatör gözaltında
Mersin'de sığınmacı konumundaki göçmenleri para karşılığı kaçak yollarla Avrupa'ya götürdüğü öne sürülen M.A. ile M.M. gözaltına alındı.
Yayınlanma :
31.10.2022 10:58
Güncelleme :
31.10.2022 10:58
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: