İskenderun’da enkazlardan deliller toplanıyor
Depremin vurduğu İskenderun'da cumhuriyet savcıları, polis ve yapı denetim uzmanları ile yıkılan binaların enkazından delil toplanıyor.
Yayınlanma :
15.02.2023 11:41
Güncelleme :
15.02.2023 11:41


Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu kentlerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalarda bir yandan arama kurtarma, bir yandan da hafriyat çalışmaları sürüyor. Enkazlar kaldırılmadan önce delil toplanıyor. Deprem Suçları Soruşturma Büroları tarafından cumhuriyet savcılarının başında olduğu ve olay yeri inceleme polisi, yapı denetim uzmanları ve bilirkişi heyetinden oluşturulan ekipler, kentte yıkılan enkazlardan delil topluyor. Her enkazdan karot makinesi ile iki numune alınıyor. Alınan numuneler delil poşetlerine konularak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının lisans verdiği laboratuvarlara gönderilerek inceleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: