İZMİR'DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, iki kurum arasındaki işbirliğinin ulusal ve uluslararası projelerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Yayınlanma :
18.09.2021 11:27
Güncelleme :
18.09.2021 11:37


Protokol töreninde İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini açtıklarını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “İki yıl önce Kiraz ilçemizde DEÜ Veteriner Fakültemizi oluştururken bazı hedeflerimiz vardı. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda her geçen gün hızla yol almaya devam ediyoruz. Fakültemiz öğrencilerimizle, değerli hocalarımızla çok kısa sürede ciddi bir noktaya geldi. İmzaladığımız protokolün, enstitüdeki laboratuvarlardan faydalanacak, projeler ve araştırmalar yapacak öğrencilerimiz için önemli bir seçenek oluşturacağını düşünüyoruz. Veteriner hekimlerimizin ülkemiz için ne kadar kıymetli olduğunu ve bu alanda bilgi birikiminin oluşturulması gerektiğini biliyorduk. Kurduğumuz veteriner fakültemizle ne kadar isabetli bir karar aldığımızı gördük. Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde sizlere teşekkür ediyor, ulusal ve uluslararası projelerin geliştirilmesine, öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacak bu protokolün ülkemize, İzmir’imize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
EĞİTİM FAALİYETLERİ DE YAPILACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Özhan Türkyılmaz ise, “Biz, Ege Bölgesi’ndeki illerde faaliyet gösteren, veteriner hekimlik alanında çalışan ve hayvan hastalıkları ile mücadele eden bir enstitüyüz. ISO 17025’e göre akreditasyonumuz var. 1933 yılında kurulan enstitümüzün, araştırma, eğitim ve akademi alanında da çalışmaları bulunuyor. İmzaladığımız bu protokolle ve sizlerin katkılarıyla çok daha güzel projelere ve çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü arasında imzalanan protokol, akademik ve bilimsel çalışmaların yanı sıra eğitim faaliyetlerini de içeriyor. Protokol kapsamında, DEÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, staj, uygulama ve saha faaliyetlerine katılabilecek. Yapılan işbirliği çerçevesinde ayrıca, hayvancılık alanında üretime katma değer sağlayacak çalışmalar yapılacak, sanayi kuruluşlarının araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine katılım sağlanacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: