İzmir’de konuşlanan yangın uçakları ilk görevde başarılı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiralanan Air Tractor tipi yangın uçakları, bugün göreve başladı. Seferihisar ilçesinde çıkan bir orman yangınına müdahale eden uçaklar, ilk görevlerinde başarılı atışlar yaparak yangını söndürdü.
Yayınlanma :
01.06.2022 15:14
Güncelleme :
01.06.2022 15:14


Ziyarette konuşan Zafer Derince, “Hava gücümüzü bu sene daha da güçlendirdik. Kiraladığımız uçaklar bugün itibarıyla göreve başladı. 3 ton kapasiteli ve 4,5 saat havada kalabilen uçaklar. Bin kilometre menzilleri var, biz yangın organizasyonumuzu lokal değil ülke düzeyinde düşünüyoruz. Konuşlanma yeri olarak Selçuk ilçesi seçilse de Türkiye’nin farklı yerlerindeki yangınlara da gidebilecekler. Bu uçaklarımız havanın kritik olduğu günlerde de keşif amacıyla kullanabilecekler” dedi.
Uçaklar ilk kez görev yaptı
Öte yandan, yangın uçakları bugün ilk kez görev yaptı. Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde çıkar bir orman yangınına müdahale eden uçaklar, başarılı atışlar yaparak görevlerini tamamladı. 15 arazöz, 6 su tankeri, 1 helikopter ve 2 uçağın müdahale ettiği yangın yaklaşık 20 dakikalık çalışmayla söndürüldü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: