İZMİR DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
İzmir'de yaşanan ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin birinci yıldönümünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremde yaşamını kaybedenler için bir dizi anma etkinliği düzenledi.
Yayınlanma :
28.10.2021 10:06
Güncelleme :
28.10.2021 10:06


fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi yer aldı. Sergi açılışına; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü
Dr. Murat Mücahit Yentür’ün yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, il
milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Serginin açılışında konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, depremde
yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek sözlerine başladı. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Yentür, “Bu yüzden depreme dayanıklım binalar ve okullar inşa etmek çok önemli. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin acısı hala taze. Yaşanan acılardan hepimiz ders çıkarmalıyız. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, sergi açılışında yaptığı konuşmada doğal
afetlere karşı hazırlıklı olmak için deprem öncesi erken uyarı sistemi geliştirilmesinin önemini vurguladı. Sergiyi gezen Savaş, depremde yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
Sayra ve Çınar Kardeşlerin Adı Sınıfta Yaşayacak
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, depremde yaşamını kaybeden Sayra
ve Çınar Alpgündüz kardeşlerin adının verildiği sınıfların açılışını gerçekleştirdi. Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulunda iki sınıfa isimleri verilen ikiz kardeşler, depremin birinci yıl
dönümünde rahmetle anıldı. Alpgündüz ailesinin de hazır bulunduğu sınıf açılışı ve anma
programında konuşan Yentür, acılı aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu.
Ardından Bornova Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulunda depremde yaşamını kaybeden Irmak Çetin’in adının verildiği kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Yentür, Çetin ailesinin yanı sıra, öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığı kütüphane açılışı ve anma programında, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Yentür, son olarak depremde hayatını kaybeden Umut Perinçek’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada çeşitli açıklamalar yapan Yentür, depremde yaşamını kaybeden öğrencilerin anılarının hala taze olduğunu vurgulayarak “Öğrencilerimizin adını yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Bu kapsamda hayatını kaybeden öğrencilerimizin isimlerini okullarımızda kuracağımız kütüphanelerde yaşatacağız.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: