İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim programlarının ele alındığı, Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) ve Okul Temelli Mesleki Gelişim konularında yapılan ve yapılacak olan işbirliklerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr.Bahadır Namdar, Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Deniz ve Dekan Yardımcısı Dr. Behsat Savaş ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili birim yöneticileri katıldı.
Yayınlanma :
19.08.2022 12:09
Güncelleme :
19.08.2022 12:09


Okul Temelli Mesleki Gelişimin evrenini okul oluşturuyor
Günümüz dünyasında, mesleki gelişim faaliyetlerinin etkililiğini artırmak amacıyla okul temelli çalışmalar giderek önem kazanmaya başladı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) çalışması başlatıldı. Okul Temelli Mesleki Gelişim, okul düzeyinde yaşanan eğitim ihtiyacının okul içerisinde karşılanması anlayışına dayanmaktadır. Bu yaklaşım ile öğretmenlerin eğitim ihtiyacı, merkezî ya da mahallî olarak düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetlerine sağlanan kontenjan dâhilinde karşılanmaktadır. İhtiyaç analizlerine dayanan bu eğitimler çoğunluğun beklentisini karşılamak üzere tasarlanmıştır ancak okulların şart ve imkânları farklılık gösterdiği gibi öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçları da farklılıklar sergilemektedir. Okul Temelli Mesleki Gelişimin evrenini okul oluşturduğu için öğretmen, görev yaptığı okul ortamında ihtiyaç duyduğu eğitimi alarak kendi ihtiyacını karşılayan bir eğitime katılma şansı bulacaktır. Ayrıca bu çalışma ile okulların, başta üniversiteler olmak üzere uzman kişi ve kurumlarla işbirliği gelişerek büyüyecektir. Okul Temelli Mesleki Gelişim çalışması üniversitelerin okula ve bu sayede eğitim uygulamalarına doğrudan katkısının önünü açacaktır. Mesleki gelişim toplulukları ile de öğretmenlerin mesleki iş birliği deneyimlerinin artırılması hedeflenmektedir. Öğretmen-yönetici hareketlilik programı faaliyetlerinin yaygınlaşmasıyla öğretmenlerin karşılıklı olarak mesleki uzmanlık bilgilerinin artırılması, fark yaratan eğitim kurumlarındaki iyi uygulamaların paylaşılması, öğrencilerin öğrenmeye yönelik ihtiyaçları gözetilerek öğretmenler arası mesleki gelişim fırsatlarının artırılması hedeflenmektedir.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, öğretmenlerin mesleki gelişimine önem verdiklerini ve bu kapsamda yapılan çalışmaları, üniversitelerle işbirliği içinde sürdürmeyi önemsediklerini ifade etti. Üniversitelerin desteği ile güzel başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Yentür, verdikleri destek ve emek için kendilerine teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: