Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında iki lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edilmesi üzerine çalışma başlattı. Harekete geçen Sahil Güvenlik botları tarafından hareketli lastik botlar durduruldu ve toplam 37 düzensiz göçmen yakalandı ve 17 göçmen kurtarıldı.
Geri itilen botta bebek de vardı
Öte yandan, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen lastik bot içerisinde bulunan bir bebek de ekipler tarafından kurtarıldı. Karaya çıkartılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.
Ölüme yolculukta bebek de kurtarıldı
Yasa dışı yollarla yollarla yurt dışına çıkmak isteyen ve Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 54 düzensiz göçmen, İzmir Dikili ilçesi açıklarında kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler arasında küçük bir bebeğin olması dikkat çekti.
Yayınlanma :
14.06.2023 09:26
Güncelleme :
14.06.2023 09:26


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: