Prof. Dr. Halıcı: Atatürk Türkiye’nin ilk büyük girişimcisidir
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, “Mustafa Kemal için iyi bir asker, muhteşem bir devlet adamı diyebilirsiniz. Ama bana göre Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin ilk büyük girişimcisidir. Hayal kurmuştur, hayallerini uygulamaya koymuştur. Krizleri fırsata çevirmiştir. Ama en önemlisi yol arkadaşlarını doğru seçmiştir” dedi.
Yayınlanma :
18.03.2023 10:14
Güncelleme :
18.03.2023 10:14


“Kongre iktisat tarihine damga vurmuştur”
Prof. Dr. Halıcı Birinci İzmir İktisat Kongresi’nin öncülerinden olan Mahmut Esat Bozkurt’a ilişkin bilgiler verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisadi temellerinin atıldığı kongrenin açılış konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmasına ve Mahmut Esat Bozkurt’un süreçteki rolünün önemine değinen Halıcı, Osmanlı’nın çöküşünün sebebi olarak ekonominin gösterildiğini belirtti. Halıcı, “Kongrede ekonomik programın ana çatısı çiziliyor. Aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yön verecek antlaşmanın çerçevesi çizilerek kırmızı çizgilere işaret ediliyor. Kongre ekonomiye yön veren ve çeşitli meslek gruplarını ilk kez bir araya getiren bin 135 temsilcisiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisat tarihine damga vurmuştur. Kongre meslekle ilgili sorunların ele alınması ve çözüm önerilerinin ortaya konması açısından ünlüdür. Kongre ortak aklın ürünüdür. Bu ortak akıl siyasal iktidar tarafından sahiplenilmiştir” diye konuştu.
“Atatürk Türkiye’nin ilk büyük girişimcisidir”
Halıcı, “Mustafa Kemal için her şeyi söyleyebilirsiniz. İyi bir asker, muhteşem bir devlet adamı diyebilirsiniz. Ama kanımca Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin ilk büyük girişimcisidir. Hayal kurmuştur, hayallerini uygulamaya koymuştur. Krizleri fırsata çevirmiştir. Ama en önemlisi yol arkadaşlarını doğru seçmiştir” dedi.
Halıcı ayrıca kongrede alınan kararlar ve uygulamalar hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: