İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada bir şüphelinin Diyarbakır'a yüklü miktarda sahte dolar getirdiği yönünde bilgiye ulaşıldı. Ekipler, Sur ilçesinde yabancı uyruklu şüpheliyi valizi ile birlikte durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada 9 bin dolar ölçüsünde beyaz, 3 bin dolar ölçüsünde siyah banknot, sahte para yapımında kullanılan gizli bölmeli elektrik düzenekli metal çanta ve 5 adet de banknotları dövize çevirmede kullanılan solüsyon ele geçirildi. Honduras uyruklu şüphelinin paraların sahte olduğunun anlaşılmaması için deste deste dolarların arasına gerçek dolar koyduğu, metal çantadaki düzeneği kullanarak banknotlar üzerine sürdüğü solüsyon sayesinde sahte banknotlara gerçek dolar izlenimi verdiğini tespit etti. 'Parada sahtecilik' suçundan gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sahte dolar operasyonunda 1 Honduraslı tutuklandı
Diyarbakır'da polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen 9 bin dolar ölçüsünde beyaz ve 3 bin dolar ölçüsünde de siyah banknot ile ilgili gözaltına alınan Honduraslı şüpheli mahkemece tutuklandı.
Yayınlanma :
02.11.2022 11:29
Güncelleme :
02.11.2022 11:29
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: