Jeotermal Enerji Derneği (JED) Kurumsal Üyesi Sanko Enerji tarafından Manisa’nın Salihli ilçesinde inşa edilen ‘Sosyal Etkileşim Merkezi’ vatandaşların hizmetine girdi. Kurtuluş Mahallesi’ndeki pazaryeri ve semt çarşında, 13 dükkân, bin 735 metrekare pazar alanı, 7 adedi engelli otoparkı olmak üzere 65 araçlık misafir otoparkı, 13 adet pazar otoparkı, 10 adet motosiklet, 18 adet bisiklet parkı ve bin 300 metrekare peyzaj alanı bulunuyor. Tesislerin açılış törenine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı İdris Özer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Çocuklara VR gözlükle santral gezisi
JED Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcısı Sedef Karagöz, Salihli’ye bu eseri kazandırmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Türkiye’nin yerli, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan jeotermalin topluma iyi anlatılması gerektiğini biliyoruz. Çarşı alanımız içinde çocuklarımız için hazırlanan Sosyal Etkileşim Merkezi’nde başta jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları hakkında farkındalığın artırılması için çalışmalar yapacağız. Bunu yaparken teknolojinin tüm imkânlarından yararlanacağız. Kullanıcılarına sanal gerçekliği yaşatan VR (Virtual Reality – Sanal Gerçeklik) gözlükleri ile dileyen herkes jeotermal enerji santralimizi tüm yönleri ile gezme, görme ve daha yakından tanıma olanağına sahip olacak” dedi
Üretim kuyusunun iki katı reenjeksiyon kuyusu
Sanko Enerji’nin ilçede toplam 70 Megavat (MW) kurulu gücünde üç jeotermal enerji santrali bulunduğunu hatırlatan Karagöz, dünyanın kabul ettiği en yüksek teknolojiye sahip olan bu santrallerde, yeraltından alınan sıcak suyun yüzde yüzünün, reenjeksiyon pompaları ile tekrar yeraltına gönderildiğini ve sistemin evlerdeki kalorifer sistemi gibi kapalı devre çalıştığını belirtti. Sürekli izleme ve denetleme faaliyetlerini yürüterek çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir işletme yönetimini benimsediklerini aktaran Karagöz, rezervuarın korunması amacı ile 10 adet üretim kuyusuna karşılık 20 adet reenjeksiyon kuyusu işlettiklerinin bilgisini verdi.
Salihli’de çocuklar jeotermal ile buluşuyor
Jeotermal Enerji Derneği (JED) Kurumsal Üyesi Sanko Enerji’nin, Manisa’nın Salihli ilçesinde inşa ettiği ‘Sosyal Etkileşim Merkezi’ni de içeren pazaryeri ve semt çarşısı vatandaşların hizmetine girdi.
Yayınlanma :
25.05.2023 09:55
Güncelleme :
25.05.2023 09:55


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: