Tarihi milattan öncesine kadar uzanan ve dünyadaki ilk Sanatçılar Birliğinin kurulduğu Seferihisar Sığacık’taki Teos Antik Kent, dünya sanatçılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarihi antik kentte, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Oyuncular Sendikası adına Yönetim Kurulu Üyesi Taner Rumeli’nin imza attığı iş birliği protokolü ile Seferihisar, dünya sanatçılarına kapılarını açacak. Seferihisar Belediyesi tarafından, 12 İon kentini kültür rotası üzerinden birleştiren “İon Kentleri Rotası Projesi” çerçevesinde imzalanan protokolle, Seferihisar’ın kültür-sanat çalışmalarında, uluslararası bir kent olması hedefleniyor.
Oyuncular Sendikası ile imzalanan iş birliği protokolünün hem Seferihisar, hem de Türkiye’nin kültür sanatına büyük katkılar sağlayacağını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Teos Antik Kenti dünyadaki ilk Sanatçılar Birliğinin kurulduğu yer. İon Kentleri Rotası ile başladığımız süreç Dionysos Şenliği ile devam edecek. 19-20 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz şenlikte ‘Sanatçılar Şehri Seferihisar’ teması öne çıkacak. Oyuncular Sendikası Türkiye’deki en büyük çatı kurum. Tüm dünyadaki sanatçılarla iş birliği içindeler. Nasıl binlerce yıl bu topraklar, sanatçıların buluşma noktası olmuşsa, bundan sonra da böyle olması için beraber çalışacağımız bir protokol imzaladık. Çok verimli bir iş birliği olacağından eminim’’ dedi.
Teos’un kendileri için tarihi öneme sahip olduğunu belirten Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Taner Rumeli de, “Dönemin sanatçıları birlikte hareket ederek dayanışma içinde bu bölgeye çok önemli katkılar sunmuşlar, biz de bugün Oyuncular Sendikası olarak aynı şuurla hareket ediyoruz. Partneri olduğumuz Dionysos Şenliğini, kültür-sanat alanına katkı sunması açısından çok önemli buluyoruz. Sendikamız Uluslararası Aktörler Federasyonunun (FIA) Yönetim Kurulu Üyesi, Seferihisar'daki kültür sanat alanına katkı sağlayan her konuyu uluslararası örgütümüzün de gündemine taşıyarak, bu bölgeyi güçlendirmek için çalışacağız. Seferihisar Belediyesine bu iş birliği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Seferihisar’ın kapıları dünya sanatçılarına açıldı
Seferihisar Belediyesi ve Oyuncular Sendikası arasında, kültür ve sanatı geliştirmek üzere iş birliği protokolü imzalandı. Teos Antik Kenti’nde imzalanan protokol ile Seferihisar, dünya sanatçılarına kapılarını açacak
Yayınlanma :
25.07.2023 13:23
Güncelleme :
25.07.2023 13:23


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: