Siber boyutta müzik eğitimi
Yaşar Üniversitesinin ortaklarından biri olduğu Siber Boyutta Müzik Yükseköğretimi (MUSENSE) projesi, Erasmus+Yükseköğretim Alanında İş birliği Ortaklıkları projesi çerçevesinde fon almaya hak kazandı.
Yayınlanma :
03.08.2022 11:30
Güncelleme :
03.08.2022 11:30


Beş farklı yükseköğretim kurumu ve bir uluslararası derneğin ortak çalışmasıyla Türkiye, İtalya, Belçika, Yunanistan ve İsveç’i bir araya getiren, Yaşar Üniversitesinin ortaklarından biri olduğu Siber Boyutta Müzik Yükseköğretimi projesi 2 yıl sürecek. Projenin koordinatör kuruluşu İtalya’nın Palermo kentindeki Palermo Konservatuvarı iken, ortak kuruluşları arasında İzmir’den Yaşar Üniversitesi, Belçika’dan Avrupa Konservatuarlar Birliği (AEC) ve Erasmus Belçika Uygulamalı Bilimler ve Sanat Üniversitesi, Yunanistan’dan İyon Üniversitesi ve İsveç’ten Lunds Üniversitesi bulunuyor. Projenin Yaşar Üniversitesindeki ekibinde ise Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Payam Susanni ile Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Paolo Susanni oluşturuyor.
Müzik alanındaki öğretmenlerin, öğrencilerin ve sanatçıların Covid-19 salgınının oluşturduğu değişikliklere adapte olabilmesini sağlamanın amaçlandığı projeyle aynı zamanda, pandeminin müzik performanslarına olan etkisinin hafifletilmesi, dijital imkanlarla yeni performans yöntemlerinin oluşturulması ve kullanılması hedefleniyor. Proje, müzik eğitiminde kullanılacak yenilikçi bir müfredatla müziğin ve performansın dijital dünyaya aktarılması, daha büyük bir etki bırakmak ve daha fazla dinleyiciye ulaşmak için performansların dijital teknolojiler aracılığıyla yayılmasını içeriyor. Proje çerçevesinde yürütülecek çalışmalarla Covid-19 sonrası dönemde, dijital ve siber dünyada daha etkileyici müzik performansları sunabilmek için modeller ve eğitimler sağlanacak. Yaşar Üniversitesi, bu proje altında Siber Performansta Uygulamalı Modeller isimli bir dersi ve Müzik Performansında Yeni Sınırlar isimli bir çoğaltıcı etkinliği yürütecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: