Sınai Mülkiyet Çalışmaları konulu toplantı gerçekleştirildi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol Gezer başkanlığında “Sınai Mülkiyet Çalışmaları” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
05.10.2022 14:12
Güncelleme :
05.10.2022 14:12


Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde paradigma değişikliği vizyonu çerçevesinde mesleki eğitimde sürekli bir iyileşme, gelişme, etkililiğini ve verimliliğini artırma çabalarının somut bir örneği olan sinai mülkiyet çalışmaları mesleki ve teknik eğitim alanında İzmir için de büyük önem taşıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Liselerinin, Mesleki Eğitim Merkezlerinin, yeniliğe dair her türlü çalışmasını, tüm projelerini yakinen takip ediyor ve destekliyor. Bu amaçla İzmir’de, Sınai Mülkiyet çalışmalarının artırılması ve mesleki eğitim okul/kurum müdürlerinin yanı sıra öğretmenlere patent, faydalı model, tasarım, marka faaliyetlerinin benimsetilmesine yönelik birçok çalışma gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, tasarımların niteliği ve niceliği yönünden verim sağlayan 8 alan; El Sanatları Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Güzellik Hizmetleri, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Grafik ve Fotoğraf, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Moda Tasarım Teknolojileri olarak belirlendi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen “Sınai Mülkiyet Çalışmaları” konulu toplantı öncesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu girişinde Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri Sınai Mülkiyet kapsamında hazırladıkları ürünleri sergiledi. Sergiyi gezip tek tek ürünler hakkında bilgi alan İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol Gezer ve beraberindeki heyet ardından toplantı salonuna geçti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ekşi, mesleki eğitimin önemden bahsederek “öğrencilerimizi mesleki ve teknik eğitime yönlendirme çalışmalarından başlayıp istihdama erişinceye kadar geliştirdiğimiz ve çalıştığımız birçok alan var” dedi. Bu çalışmaların sadece bir meslek kazandırmak ya da istihdam sağlamak amaçlı olmadığını vurgulayan Ekşi, birçok projeye verdikleri destekle amaçlarının aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıklarını, gelişim kabiliyetlerini desteklemek olduğunu, onlara geleceğin teknolojilerinin kapısını açmak istediklerini ifade etti.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Alaaddin Bayat, İzmir’de bulunan meslek liselerinin patent, faydalı model, tasarım ve marka başvurularının artırılmasına yönelik çalışmaları içeren Sınai Mülkiyet Çalışmaları temalı sunumu ile devam etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol Gezer yaptığı konuşmada İzmir’de yapılan Sınai Mülkiyet çalışmalarını değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığının vizyonundan bahseden Gezer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in her zaman dile getirdiği 3 ana başlıktan bahsetti. Bunlardan birinin mesleki eğitim programı, bir diğerinin üretim olduğunu, öğrencilerin üreterek çok daha iyi öğrendiğini ve üçüncü başlığın da Sınai Mülkiyet olduğunu vurguladı. Sınai Mülkiyet konusunda yapılabilecek çalışmalar ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
Toplantının ardından İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol Gezer ve beraberindeki heyet Buca Necla Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bornova Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: