SINDIR'DAN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.
Yayınlanma :
28.10.2021 12:20
Güncelleme :
28.10.2021 12:20


“CUMHURİYET BAYRAMI MONDROS ANTLAŞMASININ TARİHTEN SÖKÜLÜP ATILMASIDIR”
Cumhuriyetin 98. Yılını coşkuyla yurdun dört bir tarafından kutlanacağını ifade ederek açıklamasına başlayan Sındır, “Bağımsızlığımız ve geleceğimiz için köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin bizi millet çatısı altında bütünleştiren, birey ve özgür kılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet; geçmişi anlama ve geleceğe bilimin ışığında yön vermektir. Cumhuriyet sayısız devrimler ve aydınlanmadır. 29 Ekim 1923 küllerinden doğan, demokrasiyi, hukuku ve çağdaşlığı rehber edinen Anadolu insanının tarihe adını altın harflerle yazdırdığı kutlu bir gündür. 29 Ekim 1923 tarihin yeniden kaleme alındığı, feodal devletten ulus devlete, teokratik devletten laik ve bağımsız bir Cumhuriyete geçişin günüdür. 29 Ekim 1923, Anadolu'nun emperyalist işgaline zemin hazırlayan 30 Ekim 1918’de yurdumuzu dipsiz bir karanlığa mahkum etmek isteyen Mondros Antlaşmasının tarihten sökülüp atılmasıdır. Atamızın ifadesiyle; 29 Ekim, 30 Ekim'in öcüdür. Cumhuriyet Anadolu topraklarında ilk defa millet egemenliğinin tescilidir” dedi.
“CUMHURİYET, İLELEBET PAYİDAR KALACAK”
Cumhuriyetin 98 yıldır dimdik ayakta olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde harpten mağlup çıkan hiçbir milletin gösteremediği feraseti, direnişi göstermiş, emperyalizme kafa tutmuş, kazandığı zafer ve Cumhuriyetin ilanıyla mazlum milletlere örnek olmuştur. Kanla, gözyaşıyla sınırlarını çizen bir ulusun, acıyla, dertle, gözyaşıyla yoğrulan bir milletin yoktan var ettiği Cumhuriyet’ini ne iç mihraklar ne de emperyalist güçler ortadan kaldıramamıştır. Cumhuriyeti yaşatmak ve onu ileriye taşımak Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak hepimizin en onurlu görevidir. Yüzlerce yıllık prangalarını kırarak, Anadolu’nun kadim topraklarında Cumhuriyet rejimi kuranların kemiklerinin sızlamasına asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacak. Bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız ” dedi.
“MEŞRU BİR ZEMİNDE HAK VE HUKUK MÜCADELESİ”
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “ne milli değerlerimizle oynamak isteyen güdük anlayışlara ne de Cumhuriyetin üzerine yeni bir kuruluş hikayesi yazmaya çalışan çarpık zihniyetlere rıza göstereceğiz. Ne devlet teamüllerimizle oynamak isteyenlere ne de ülkemizi uluslararası düzeyde yalnızlaştıran, bir asırlık itibarımızı yerle bir eden siyasal anlayışa geçit vereceğiz. Bugün adaletsizliğin iktidarda olduğunu gören yurttaşlarımız meşru bir zeminde hak ve hukuk mücadelesi veriyor. Bu mücadele ilk seçimlerde Cumhuriyetine, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı vatandaşların zaferiyle taçlanacak.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: