Seferihisar’da gerçekleşen ilk çalıştay, Seferihisar Belediyesi, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla düzenlendi.
Toplantıya Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Sulama Bölümünden Doç. Dr. Murat Kılıç ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinden Ahmet Tomar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinden Serkan Solak Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Çalıştayı düzenleyen KEÇİ Derneği’nin sözcüsü Baha Okar, su kaynaklarının %70’den fazlasının tarımsal amaçlı kullanıldığına dikkat çekerek, çalıştayların esas bu konuya odaklandığını, tarımsal sulama konusunda uzmanlar ve yetkililerle üreticilerin bir araya geldiği toplantıların bu bakımdan önemli olduğunu belirtti.
Başkan Yetişkin: ‘’Suyu dikkatsiz kullanmak geleceğimizi tehlikeye atıyor’’
Suyun bilinçli kullanılmasına dikkat çeken bu çalıştaylara gerekli tüm desteği sağlayacaklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Su kaynaklarımız hızla tükenirken tasarruf hepimiz için hayati önem taşıyor. Suyu dikkatsiz kullandığımız her gün gelecekteki varlığımız tehlikeye giriyor. Tüketim alışkanlıklarımızı bir nebze olsa da değiştirerek gelecek nesillere çok daha yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. Özellikle tarımsal sulamada kaybettiğimiz suyu en aza indirmek temel amacımız. Bu amaç ile vahşi sulamanın önüne geçebilmek için çiftçilere akıllı saat dağıtımı gerçekleştirdik ve şimdiden faydalarını görebiliyoruz” dedi.
“Kuyu Kurumadan” su çalıştayları Kültür Ekoloji Çevre ve İletişim Derneği’nin çağrısıyla İzmir’de Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan Selçuk, Foça, Ödemiş ve Çiğli ilçelerinde devam edecek. Çalıştay sonuçları Keçi Derneği tarafından raporlaştırılıp kamuoyu ile paylaşılacak.
Su çalıştayları Seferihisar’da başladı: İlkine ev sahipliği yaptı
Seferihisar’da gerçekleşen ilk çalıştay, Seferihisar Belediyesi, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla düzenlendi.
Yayınlanma :
20.07.2022 11:29
Güncelleme :
20.07.2022 11:29


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: