Tayland’da ölenlerin anısına bayrakların bugün yarıya indirildiği ifade edilerek bugün içinde Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ile eşi Kraliçe’nin kreşi ziyaret edeceği ifade edildi.
TAZİYE MESAJLARI
UNESCO Bangkok tarafından konuyla ilgili taziye açıklaması yaparken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Nong Bua Lam Phu Eyaletinde silahlı bir kişinin 24'ü çocuk olmak üzere en az 38 kişinin hayatını kaybettiği anlamsız trajediden derin üzüntü duyuyoruz. Kalbimiz Tayland halkıyla birlikte, sevdiklerini kaybedenlere en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ise olaylı ilgili “Anlamak imkansız” derken Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong “Tayland, Nong Bua Lamphu'daki bir çocuk bakım merkezinde silahlı saldırı yapıldığına dair haberleri öğrenince yıkıldım. Kalplerimiz aileler ve toplum için kırılıyor. Bu inanılmaz zor zamanda düşüncelerimiz onlarla ve Tayland halkıyla birlikte” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: