Ukrayna ordusu, sivil direniş hareketine katılanlar için rehber yayınladı
Rusya'nın Ukrayna saldırısında dördüncü güne girildi. Ukrayna ordusu, sivil direniş hareketine katılan vatandaşlar için bir rehber yayınladı.
Yayınlanma :
27.02.2022 14:19
Güncelleme :
27.02.2022 14:22


Halktan şunlar istendi:
-Yol işaretlerini sökün-
Hareketi imkansız kılmak için ağaçları devirin-
Ev yapımı yangın çıkarıcı cihazları aktif olarak kullanın-
Kilit ulaşım merkezlerini tahrip edin-
Gece veya alacakaranlıkta daha aktif olun
"Hollanda, Ukrayna'ya 400 tanksavar füze ile 50 roketatar daha gönderiyor"
Hollanda hükümeti, dün bir kısmı teslim edilen 200 uçaksavar füzesinin ardından Ukrayna’ya 400 tanksavar füze ile 50 roketatar daha göndereceğini açıkladı. Tanksavar füzeleri, omuzdan ateşlenen Alman yapımı “Panzerfaust 3”lerden oluşuyor. Hollanda bu silahları 'mümkün olan en kısa sürede' teslim etmeyi amaçlıyor.Savunma Bakanı Kajsa Ollongren’in meclise verdiği bilgiye göre, lisans anlaşmaları uyarınca bu silahların Ukrayna’ya gönderilmesi için Almanya'nın izni gerekiyordu. Dün öğleden sonra Alman hükümeti tarafından bu izin sağlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: