Liderleri vedünyevi kaygıları yok.
Gösterişi hiç sevmezler.
İbadetlerini, Allah’a yakınlıklarını, gizlerler.
En varlıklısı bile sıradan giyinir. Toplu zikir, ayin vs. yapmazlar.
Kibir, gurur, gösteriş, israf, aşırılıktan uzak dururlar.
Kimliklerini/değerlerini, sosyal hayatlarını, varlıklarını ortaya çıkaracak biçimde davranmazlar. Statülerini çevreye asla yansıtmazlar.
Irkçılık, milliyetçilik, sövenizim, bölgecilik, sosyal sınıf yada din ayrımcılığı mesafeli durdukları hususların başında yer alır.
Her sözde, davranışta, konuşmada, ikili ilişkilerde, nefislerini öldürme gayretini gösterirler.
Nefsi terbiyesi olmayanları eleştirmezler lakin kendi deyimleriyle “ sessizliğe gömerler’’ diyaloğu sınırlı hale getriler.
Tamamı gizli, en yakınlarının bile göremeyeceği biçimde iyilik yaparlar. Aralarında parasal ilişikler, ticari faaliyetler olmaz. Zaten çoğu birbirini tanımaz.
Kurumsallaşmayı, bir mevki yâda makama odaklanmayı, güçlenmeyi bir başka sosyal grup üzerinde baskı yada algı oluşturacağı kaygısıyla önemsemezler.
Tekkeleri, zaviyeleri hiçolmadı. Meşreplerinde hiyerarşik düzen, şeyh, efendi, bey, imam, hoca, âlim, erimiş, başkan gibi sıfatlandırmalar olmadı.
Hiç kimse öncelikli ve ayrıcalıklı değil.
Tek disiplinleri, öğretileri; daha derin, daha doğru yaşamak. Nefsi frenlemek.
Vakit namazları dışında bütün ibadetlerini gizli yaparlar.Özel diniritüelleri yoktur. Sorunlarını kendi içlerinde yaşar, inanç potlarında öğütürler.
Yönetici sınıfla ne alakaları nede eleştirileri olur. İyi ahlak/merhamet öğretisi herkes için geçerlidir.
Bir fikri, inancı dayatma, taklitçilik, kopyacılık gibi davranış biçimleri içinde olmazlar.
Başkalarının kusurlarıyla asla ilgilenmezler. Kendilerini sürekli sorgulama odasında tutarlar.
Gruplarına mensup aramazlar. Bu inanca göre; merhametin, hoşgörünün, sadeliğin, hiçliğin ilhamkaynağına susayanlar zaten onu içmeye gelecekler.
Propaganda araçları; davranışları ve ahlaklı, ilkeli yaşamlarıdır.
Adı konulmayan bu üniformasız oluşunun yeni adı ; DÜNYASEVGİ BULUŞMASI
Bin yıldan fazladır, derin ve sessizce devam eden, kimsenin kimseyetabii olmadığıtarihimizin enaracısız Allah’a ve doğrulara erişme harekâtıdır.
VE İZMİR’E GELİYORLAR
Brezilya, Meksika, Arjantin ve Japonya’dan bu sevgili buluşmasına farklı ülkelerden 75 kişi geliyor.
‘DÜNYA SEVGİ HAREKÂTI’ adı verdikleri bir toplantı için 14 ve 15 Aralık 2022 tarihinde İzmirmerkezde Swissotel Büyük Efes’te buluşuyorlar.
Çoğu Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçiş yapmış, hepimizi sarsan sosyal, kültürel, kıyımcı fırtınalardan korunmak için DÜNYA SEVGİ HAREKÂTIşemsiyesi altında sığınmışlar.
Aralarında Brezilyalı ünlü iş insanı Dr. MarceloUrban’da var. Dr. Urban bu buluşmada sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmak adına konuşmalar yapacak.
Lideri olmayan Dünya Sevgi Harekâtının İzmir Buluşmasının ev sahipliğini ise Mehmet Çelikçeken yapacak.
Farkı kültürlerden, ülkelerden birbirine hiç benzemeyen insanlar İzmir’de buluşacak.
Tamamen sohbet bazlı ve sevgiye dayanan Kur'an’ı kerimi referans alan bu hareket şahsen benimde çok ilgimi çekti,edindiğim ilkintiba bu yöndeydi.
Bu oluşum bize asla bir yaşam tarzı dayatmıyorlar. Başkasına zarar vermeden, eğilmeden, bütün varlıkları, canlıları, bitkileri, doğayı yaratanın emaneti olarak korumamız gerektiğini belirtiyorlar. Varoluş gayesine, sorusuna doğru cevap bulmaya çalışıyorlar.
İnsanın kendi egosuyla, önyargılarıyla, nefsiyle mücadelesi hiçte kolay değil sanırım?
İşte böyle bir oluşumun toplantısını deneyimleyip ikinci yazımda paylaşacağım.Sevgiyle kalan.
Dünya Sevgi Harekâtının İzmir Buluşması Üzerine
Yayınlanma :
09.12.2022 17:09
Güncelleme
: 09.12.2022 17:12
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: